Zatvori
Poslovni Puls
08/02/2013

Etihad Airways zainteresiran za ulaganje u srbijanski JAT

Srbijanski ministar financija i gospodarstva Mlađan Dinkić izjavio je kako je Etihad Airways iz Ujedinjenih Arapskih Emirata zainteresiran za ulaganje u posrnuli srbijanski JAT...

Dinkić je rekao kako bi zajednička kompanija JAT-a i Etihada dala jednu novu energiju budući da srpski preijevoznik ima dobre pilote i odličnu zamljopisnu poziciju, a "Etihad" ima zrakoplove i pristup nekim drugim tržištima.

"Jedna od najpoznatijih svjetskih aviokompanija Etihad Airway jučer je stupila u kontakt s JAT-om i razgovaramo o mogućnostima suradnje", rekao je Dinkić u razgovoru za Pink TV.

Na pitanje da li to znači da će JAT uskoro dobiti strateškog partnera, Dinkić je odgovorio kako se tek krenulo u razgovore, pa je još rano govoriti o strateškom partnerstvu, ali je važno da su prvi kontakti uspostavljeni.

"Sasvim sigurno ćemo ove godine riješiti pitanje JAT-a na jedan dobar način, naša strategija je bila da ako to radimo sami sigurno idemo na liniju novih zrakoplova, JAT svakako dobiva nove zrakoplove, ali bi bilo dobro da dobije i partnera - neku veliku svjetsku aviokompaniju poput Etihada", objasnio je Dinkić.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram