Zatvori
Poslovni Puls
04/01/2013

Najstarija švicarska banka od poreznika skrivala novac bogatih Amerikanca

Najstarija švicarska banka Wegelin planira trajno zatvoriti šaltere nakon što je pred njujorškim sudom priznala da je pomagala američkim državljanima da izbjegnu plaćati porez. Wegelin je također pristao platiti američkim vlastima 57,8 milijuna dolara kazni...

Banka je osnovana 1741., a sjedište joj je u St. Gallenu. Prva je banka koja je priznala krivnju u američkim sudskim procesima pokrenutim zbog porezne evazije.

Američke vlasti podignule su optužnicu protiv Wegelina u veljači prošle godine. Nakon priznanja krivnje još nije poznato hoće li američki državni tužitelj nastaviti s kaznenim gonjenjem ili će odustati od podizanja optužnice.

Slučaj Wegelin zaključen je četiri godine nakon što je daleko veći UBS pristao platiti američkim vlastima 780 milijuna dolara kazni povezano s optužbama za poreznu evaziju. U UBS-su su pristali otkriti i pojedinosti računa američkih državljana, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram