Zatvori
Poslovni Puls
04/10/2012

Tragikomedija u Grčkoj: Zemlja pred bankrotom ulaže milijune eura u izgradnju F1 staze!

Kraj grada Patrasa u Grčkoj gradi se staza za utrku Formule 1 koja će ukupno koštati oko 95 milijuna eura. Izgradnju staze će s gotovo 28 milijuna eura subvencionirati grčka vlada...

Ovakav potez vlade izazvao je zgražanje diljem svijeta. Grčka je već petu godinu u recesiji, BDP će ove godine pasti za oko 6,5 posto, a iduće godine se očekuje pad od oko 4 posto. Nezaposlenost je na 20 posto i raste.

Grčka je, podsjećamo, zbog svega toga bila prisiljena tražiti pomoć Europske unije. Zauzvrat su morali pristati na drastične mjere štednje, rezanje plaća, mirovina i socijalnih davanja, što je izazvalo val štrajkova i prosvjeda.

Američki Forbes podsjeća kako ovo nije prvi put da Grčka ulaže ogroman novac u sport. Prije osam godina Atena je bila domaćin Olimpijskih igara, što je Grčku ukupno koštala 8,95 milijardi eura. Oko 80 posto troškova otpalo je na izgradnju sportskih objekata.

Odluku da krenu u izgradnju sportske staze na kojoj bi se mogle održavati F1 utrke grčki vlastodršci pravdaju tvrdnjama da bi Formula 1 privukla turiste, ali i otvorila nova radna mjesta, prenosi Index.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram