Zatvori
Poslovni Puls
21/09/2012

Radimir Čačić o Gredelju: Ne mogu radnici imati velike plaće, a ništa se ne radi

Tvrtka Gredelj, s 1400 zaposlenika, klasičan je primjer kako se ne smije raditi. Rekao je to u emisiji Hrvatskog radija U mreži prvoga prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić...

"Očito su se preinvestirali, a onda su kupljenu opremu prodali pa uzeli u leasing. Već godinama ne rade, a plaće su neusporedivo više nego primjerice u Đuri Đakoviću", koji je uspješna tvrtka, rekao je Čačić.

Oko šesto radnika Gredelja prosvjedovalo je jučer na Markovu trgu. Ne pristaju na stečaj, smanjenje broja zaposlenih i podjelu tvrtke na dva dijela. Od Uprave HŽ-a traže odlazak, a Vladu drže odgovornom za propast Gredelja.

Nekoć uspješna tvrtka s oko 1500 zaposlenih već neko vrijeme bilježi pad prihoda prodaje od 60 posto. Dug bankama i dobavljačima popeo se na 450 milijuna kuna. Sindikati prihvaćaju smanjenje broja zaposlenih, ali ne za polovicu. Pristali bi, kažu da se taj broj smanji na 1100, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram