Zatvori
Brodosplit
Poslovni Puls
27/03/2018

Brodosplit poslao ponudu za Uljanik

Trenutna situacija u Uljaniku i nije najbolja. Uljanik, tvrtka koja ja do prije 5 godina bila u velikom plusu i ugodno poslovala, dovela se na rub gašenja. 10,000 ljudi, koliko je zaposleno u Uljaniku i kooperantskim tvrtkama, s nestrpljenjem čeka srijedu i odluku nadzornog odbora o ponudi koju će prihvatiti. Jedan od novih ponuđača je i Brodosplit, prema riječima Tomislava Debeljaka.

"Smatram da je naša ponuda jako, jako vrijedna"

Predsjednik uprave Brodosplita izvijestio je da je Brodosplit predao obvezujuću ponudu za Uljanik. Tomislav Debeljak tvrdi da su ponajviše zainteresirani za 3.maj i proizvodnju kruzera u toj jedinici.

"S obzirom na tajnost ne bih želio ulaziti u detalje, ali smatram da je naša ponuda jako, jako vrijedna, ne radi se o nekakvoj jednoj kuni već o puno većoj vrijednosti." Izjava je to njegova sa događaja "Budućnost brodogradnje u Hrvatskoj", u organizaciji Hanza Medije i Brodosplita.

"Već se dugo ne može konkurirati Kinezima u proizvodnji tankera, Brodosplit je trenutno pretežno usredotočen na proizvodnju polarnih kruzera koji imaju visoke ekološke norme."

"Prije 5 godina 3.maj je bio bombon i bio je u 2 milijarde kuna boljoj situaciji od Brodosplita. Nažalost u ovih 5 godina su potrošili tu prednost i trenutno su u 100 milijuna kuna boljoj situaciji. Ako je u pitanju restrukturiranje Uljanika, voljni smo pomoći. Mislim da nam je i dužnost pomoći kako bismo spasili industriju i u Puli i u Rijeci", tvrdi Debeljak.

"U 3. maju proizvodili bi se kruzeri"

"Ta dva brodogradilišta imaju budućnost, ključno je restrukturiranje. U 3. maju proizvodili bi se kruzeri, koji se jedini praktički proizvode u EU, jer su jedini koji mogu postići dodatnu vrijednost, odnosno zbog svoje sofisticiranosti su najprofitabilniji. Već se dugo ne može konkurirati Kinezima u proizvodnji tankera, Brodosplit je trenutno pretežno usredotočen na proizvodnju polarnih kruzera koji imaju visoke ekološke norme."

Iz Uljanika bi, o predloženim ponudama, nadzorni odbor trebao odlučivati u srijedu, 28.03.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram