Zatvori
Poslovni Puls
12/06/2017

Švicarsko tržište zainteresirano za usluge hrvatskih metaloprerađivačkih tvrtki

Na inicijativu Generalnoga konzulata Republike Hrvatske u Zürichu 7. lipnja 2017. su u Hrvatskoj gospodarskoj komori održani poslovni susreti hrvatskih i švicarskih metaloprerađivačkih tvrtki. Uz zastupnike osam renomiranih švicarskih tvrtki zainteresiranih za mogućnost suradnje s potencijalnim hrvatskim partnerima, na susretu je sudjelovalo četrdesetak hrvatskih tvrtki i obrta koji su ovom prilikom predstavili svoj proizvodni program, kapacitete i ponude za suradnju...

Održano je više od sedamdeset poslovnih razgovora švicarskih tvrtki Optibuy, Limec Solution GmbH, Elinter AG, ABB AG, Thyssen Krupp AG, Trapo Küng AG, Acutronic Holding Ltd i Mayer Bauer s hrvatskim tvrtkama koje su u velikoj mjeri etablirane i pozicionirane na EU tržištu kao kvalitetni proizvođači i pružatelji usluga - ELEKTRODA ZAGREB d. d., IZO d. o. o., Marti Innovative Constructions, RADEŽ d. d., Đuro Đaković Industrijska rješenja d. d., Ekoma d. o. o., ALFA TEH d. o. o., ALPRON d. o. o. i drugi.

U pozdravnom govoru potpredsjednik HGK Želimir Kramarić osvrnuo se na dosadašnju suradnju, osobito u području investicija, s obzirom na to da je Švicarska jedanaesti najveći investitor u Hrvatsku. Švicarske investicije specifične su po tome što su sredstva usmjerna upravo na proizvodni sektor. Veleposlanik Švicarske Konfederacije u Hrvatskoj Stefann Estermann potvrdio je važnost investicija, istaknuvši da upravo takva struktura pridonosi povećanju zaposlenosti i generira rast hrvatskoga gospodarstva. Potencijal za intenziviranje bilateralne gospodarske suradnje zasigurno postoji, no bitno je istaknuti da velikim dijelom deficit u izvozu roba u Švicarsku anuliraju prihodi Hrvatske ostvareni pružanjem usluga.

Slobodan Mikac, generalni konzul RH u Zürichu najavio je i daljnje aktivnosti kako bi približio gospodarstva dviju zemalja te kako bi se otvorile i realizirale nove poslovne prilike. Važno je raditi na prepoznatljivosti Hrvatske i graditi Hrvatsku kao brand, što je i istaknuo kao jednu od ključnih uloga hrvatskih diplomatsko-konzularnih predstavništava u svijetu.

Događanje je organizirano uz potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova te partnerske Hrvatske obrtničke komore. Generalni konzul RH u Zürichu Slobodan Mikac, za švicarske je tvrtke tijekom trodnevnog posjeta organizirao više obilazaka proizvodnih pogona hrvatskih tvrtki, kako bi se švicarski poduzetnici odmah imali prilike uvjeriti u njihovu kvalitetu, kapacitete i poslovnu učinkovitost, navodi se u priopćenju iz HGK.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram