Zatvori
Poslovni Puls
20/09/2012

Opaka 2013. godina: 20.000 otkaza u državnom i javnom sektoru?

Ministar financija Slavko Linić izjavio je u razgovoru za Dnevnik HTV-a da će mnogim građanima iduća godina biti još teža...

Najavio je kako će 20.000 zaposlenih u javnom i državnom sektoru dobiti otkaze.

"Ono što smo isplanirali za ovu godinu, važit će i dogodine. Moramo se odreći dobrog dijela bonusa koji su ugovoreni kolektivnim ugovorom, govorim o božićnicama, regresima i načinima obračuna prijevoznih troškova", kaže Linić.

Kazao je da će država spašavati tvrtke koje su u problemima, ali imaju tržište, dok će razvlastiti vlasnike. Kada likvidnost "krene" i kad se s tržišta maknu oni koji nam ne trebaju, i banke će moći plasirati svoj novac s manje rizika, dodao je. Padanje BDP-a od 2,2 posto nije obeshrablilo Linića, i dalje je uvjeren da ćemo na kraju godine biti "na nuli".

"Vi koji se bavite poslom, morate plaćati porez, radnike i dobavljače. Obveze su obveze i to se mora platiti. Vlada je tu da Vam pomogne u rješavanju postojećih dugova - nagodbama", poručio je Linić osvrćući se na Prijedlog zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi koji je Vlada danas poslala u saborsku proceduru.

Kazao je i kako jedinice lokalne samouprave moraju poštovati rokove i svoje obveze plaćati u roku od 30 dana. "Oni koji to ne mogu morat će rezati", naglasio je.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram