Zatvori
Poslovni Puls
27/08/2012

HANFA uvjerena da još uvijek može natjerati Todorića da za 800 milijuna kuna preuzme dionice Belja

Premda je Visoki Upravni sud srušio odluku HANFA-e o Agrokorovoj obvezi preuzimanja preostalih dionica Belja za gotovo 800 milijuna kuna, iz HANFA-e danas poručuju kako je "bitka za Belje" još uvijek daleko od kraja...

"Kad sud poništi akt protiv kojega je bio pokrenut upravni spor, predmet se vraća u stanje u kojem se nalazio prije nego što je poništeni akt donesen. Ako prema prirodi stvari koja je bila predmet spora treba umjesto poništenog upravnog akta donijeti drugi, nadležni je organ dužan donijeti ga bez odgode, a najkasnije u roku od 30 dana od dana dostave presude", kažu danas iz HANFE, dodajući da bi bilo pogrešno zaključiti da je ovaj upravni postupak nadzora okončan.

Prema informacijama kojima raspolaže Index Visoki upravni sud poništio je rješenje HANFE zbog proceduralnog razloga, a riječ je o nedostatku jednog od zapisnika. HANFA u ponovljenom postupku mora nadopuniti dokumentaciju, ponovno pozvati svjedoke  te se nadati da ovog puta njihovu odluku neće poništiti Visoki upravni ili Ustavni sud.

HANFA do sada gotovo da nikada nije izgubila na sudu.

Zagrebačka burza jutros je obustavila trgovanje dionicom Belja budući da navedeno priopćenje Hanfe sadrži informacije koje bi u značajnoj mjeri mogle utjecati na cijenu dionice te tvrtke. Trgovanje dionicama Belja bilo je u petak obustavljeno od 12,30 sati do kraja radnog dana. Zadnja cijena te dionice prije obustave bila je 79,01 kunu, što je 7,68 posto manje nego tjedan ranije. Agrokor ima 5.579.663 dionica Belja, što je 67,92 posto.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram