Zatvori
Poslovni Puls
24/07/2012

Kopernikanski obrat: EU zainteresirana Hrvatskoj pomoći da izgradi Pelješki most!

Europska unija je zainteresirana za gradnju Pelješkog mosta. Hrvatska strana mora pokazati da je to najbolji način za povezivanje Hrvatske s njezinim jugom...

Izjavio je to povjerenik Europske komisije Johannes Hahn, koji je u Bruxellesu razgovarao s ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić. Potvrda je to da se Pelješki most može kandidirati za novac iz europskih strukturnih fondova.

Pelješki most jedno je od mogućih rješenja za spajanje Dubrovačko-neretvanske županije s ostatkom Hrvatske. Procjenjuje se da bi gradnja mosta stajala oko 400 milijuna eura, koje Hrvatska u ovom trenutku nema, stoga se s Europskom komisijom želi ispitati mogućnost sufinanciranja toga projekta iz europskih fondova budući da je riječ o povezivanju hrvatskog, a time i europskog teritorija.

Ukoliko EU zaista pokaže interes za realizaciju projekta Pelješki most - bit će to pravi kopernikanski obrat s obzirom da je prije nešto više od godinu dana Europska investicijska banka dala odbijenicu "neispativom" projektu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram