Zatvori
Poslovni Puls
19/07/2012

Vlada zagrijana za Pelješki most: Smanjenje raspona i širine pojeftinilo bi projekt za 30 posto

Nakon premijera Milanovića i ministar mora, prometa i infrastrukture danas je komentirao ponovno aktuvalizirano pitanje izgradnje Pelješkog mosta...

"Ako izgradnju koridora nećemo uspjeti izdogovarati s BiH, onda ćemo pokušati razgovarati o izgradnji redefiniranog Pelješkog mosta. Duboko u to vjerujem, jer u svim razgovorima koje vodi ovaj tim s povjerenicima postoji spremnost EK da pomogne Hrvatskoj da riješi povezivanje hrvatskog, dakle i europskog teritorija", izjavio je nakon sjednice Vlade ministar mora, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš-Dončić.

- Milanović potvrdio: Želimo iz EU fondova izvući novac za gradnju Pelješkog mosta

Pojasnio je da, ako hrvatska Vlada i uz asistenciju EK ne uspije s BiH dogovoriti nesmetan prolaz kroz neumski koridor, postoji mogućnost da se kroz CEF (Connecting Europe Facility) ili europski Fond za regionalni razvoj (RDF) u idućem programskom razdoblju pronađe novac za sufinanciranje izgradnje Pelješkog mosta. Naglasio je da će se kako će se o tome više možda znati i prije ljetnog raspusta u EK.

Dodao je kako Hrvatske ceste s projektantima razmatraju neka rješenja koja se odnose na smanjenje raspona i širine mosta, te da bi novi most mogao biti jeftiniji oko 30 posto. No, istaknuo je, ako se i krene u taj projekt cijena ovisi o tome da projekt mora biti pripremljen u skladu s europskim pravilima te da će se na natječaj moći javiti i europske tvrtke, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram