Zatvori
Poslovni Puls
05/07/2012

Industrijski div na koljenima: Gredelj u problemima, predlaže neradni petak ili masovne otkaze

Proizvođači željezničkih vozila našili su se u gadnim problemima...

"Uvođenjem neradnog petka u Tvornici željezničkih vozila Gredelj, plaće 1467 zaposlenih pale bi za 20 posto, ali bi svi sačuvali radna mjesta", rekao je na današnjem susretu s novinarima predsjednik Uprave Gredelja Krešimir Kranjčec.

"Ista ušteda postigla bi se i smanjenjem troškova zaposlenih, što opet podrazumijeva smanjenje plaća i drugih prava, a ako se ne bi postigao dogovor ni o jednome od ta dva rješenja, moralo bi se razgovarati o broju zaposlenih", kaže Kranjčec.

Gredelj je, prema njegovim riječima, u teškoj situaciji. Prihodi padaju za 20 posto godišnje, a od 2008. do 2011. ukupno su smanjeni za više od 60 posto, pri čemu je prodaja pala i na domaćem i na tržištu zemalja bivše Jugoslavije te izvan njega.

"Dugovi prema dobavljačima popeli su se na 175 milijuna kuna, a uz minuse iz poslovanja od 28 milijuna kuna, ukupne Gredeljeve financijske dubioze veće od 450 milijuna kuna", rekao je Kranjčec.

Kranjčec je pokrenuo internu reviziju u Gredelju i HŽ Holdingu koja će utvrditi eventualne propuste i nepravilnosti u poslovanju. Naglašava kako prije nalaza revizije ne želi govoriti o odgovornosti prethodnih uprava, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram