Zatvori
Poslovni Puls
16/06/2012

Fondovi - tjedni pregled: Pedeset fondova u plusu

Pedeset od ukupno osamdeset i devet fondova protekloga tjedna ostvarilo je porast vrijednosti udjela...

Kod dioničkih fondova pozitivne rezultate imali su NFD Aureus New Europe (+4,11 posto) i HPB Titan (+3,83 posto). Najveći pad kod dioničkih fondova, imao je fond NFD Aureus US Algorithm kojem je vrijednost pala za -2,21 posto a slijedi ga VB Crobex10 sa padom od -1,77 posto.

Najuspješniji kod mješovitih fondova bio je AC GBEM kojem je vrijednost udjela porasla za +1,40 posto, a slijedi ga KD Balanced sa porastom od +0,59 posto. Najveći pad kod mješovitih fondova imao je fond NFD Aureus Emerging Markets Balanced koji je pao za -1,24 posto a iza njega je Agram Trust sa padom od -1,16 posto.

Najuspješniji obveznički fond je ZB bond kojem je vrijednost udjela porasla za +0,56 posto a slijedi ga Capital One sa porastom od +0,52 posto. Simbolične padove u ovoj grupi imali su Erste Bond (-0,08 posto) i Raiffeisen Bonds (-0,07 posto).

Novčani fondovi imali su uglavnom pozitivne rezultate a najuspješniji je bio Erste Money kojem je vrijednost udjela porasla za +0,16 posto, prenosi hrportfolio.com.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram