Zatvori
Poslovni Puls
13/06/2012

Investitori u hrvatsko gospodarstvo dobivat će do 13.500 eura za novootvoreno radno mjesto?

Nećemo biti državni policajac i naređivati nekome što da radi, poručio je Darko Lorencin, direktor Agencije za investicije i konkurentnost, predstavljajući danas to novo Vladino tijelo na 4. Regionalnoj konferencije jugoistočne Europe o energetici u Zagrebu...

Intenzivno se radi na novom Zakonu o poticanju ulaganja. Najveća novost je povećanje potpora za svako novootvoreno radno mjesto. Sada se te subvencije kreću od 1.500 do 3.000 eura, ovisno o stopi nezaposlenosti u županiji u kojoj se investicija realizira. Novi zakon predviđa potpore u rasponu od 3.000 do 9.000 eura po novozaposlenom s tim da, najavio je Lorencin, krajnji iznos može doseći i 13.500 eura.

- Država će nuditi do 9.000 eura poticaja po otvorenom radnom mjestu!?

"Tih 9.000 ide gore za dodatnih 25 posto ako se radi o posebnim aktivnostima. Ta pogodnost namijenjena je za velike multinacionalke koje žele u Hrvatskoj otvoriti regionalno središte. Osim toga, za svako novootvoreno radno mjesto u istraživanju i razvoju dodaje se još 50 posto", objasnio je Lorencin, prenosi T-Portal.

U slučaju zapošljavanja većeg broja ljudi, od 100 do 400 i više, investitoru će se umanjiti doprinosi na plaće.

Novi Zakon o poticanju ulaganja trebao bi se usvojiti na sljedećoj sjednici Sabora. Prije tri tjedna upućen je i na ocjenu u Bruxelles, a Lorencin ne očekuje njegove bitne izmjene od Europske komisije jer je, kaže, već dobio zeleno svjetlo od naše Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram