Zatvori
Poslovni Puls
23/04/2014

Birokracijom protiv birokracije: Vlada uvodi povjerenika za investitore

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović najavio je u utorak uvođenje povjerenika za investitore koji bi trebali olakšati ulaganja u Hrvatsku...

Dužnost povjerenika koji se uvode u okviru projekta gospodarske diplomacije će biti uspostava izravnog kontakta s mogućim investitorima kojima će biti stalno na raspolaganju, rekao je Klisović u Dnevniku 3 HTV-a.

"Ne jedna osoba nego više osoba, po jedna za svakoga investitora, od 0 do 24 sata", rekao je.

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić najavila je u utorak da će se vlada ovoga tjedna pokušati dogovoriti o potezima za privlačenje investicija koje se vide kao najvažniji čimbenik za vraćanje rasta hrvatskog gospodarstva.

Kazala je kako je prošlog tjedna imala prvi sastanak sa skupinom investitora u Hrvatsku, a očekuje još takva dva sastanka.

Rekla je kako investitori na tim sastancima informiraju o teškoćama pri ulaganju u Hrvatsku i spomenula imenovanje konkretnih osoba zaduženih za otklanjanje teškoća koje proizlaze iz nedovoljno brzog djelovanja državne uprave.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram