Zatvori
Poslovni Puls
22/04/2014

Vlada povlači "radikalne" poteze za privlačenje investitora?

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić najavila je danas će se Vlada ovoga tjedna pokušati dogovoriti o "nekim vrlo radikalnim potezima" za privlačenje investicija...

Nije željela reći o kojim je mjerama riječ, kazavši da se prvo o tome mora postići dogovor. Podsjetila je da su u paketu mjera za 2016. godinu novi porezi, ocjenivši kako sve to nema smisla bez agresivnog pristupa povećanju i privlačenju investicija. "Ako se na taj način može smanjiti deficit, onda mnoge mjere koje se odnose na rezanja ili uvođenja novih poreza nisu potrebne", kazala je Pusić.

Prošlog je tjedna obavila prvi sastanak sa skupinom investitora u Hrvatsku, a očekuju je još takva dva sastanka. "Na njima nas informiraju o teškoćama kompanija koje su odlučile ulagati u Hrvatsku i uspostavljamo tijesnu suradnju uz imenovanje konkretnih osoba zaduženih za otklanjanje teškoća koje proizlaze iz nedovoljno brzog djelovanja državne uprave", rekla je Pusić.

Na novinarski upit o dosadašnjem radu Vlade Pusić je odgovorila kako je zadovoljna jer je Vlada "vrlo pošteno pristupila rašćišćavanju svega što je bilo ispod tepiha, suočavanju sa stvarnom situacijom, preostalim dugovima, pitanjima deficita, brodogradnje, državne imovine, privatizacije". Ako se dugo gura pod tepih, čišćenje je teže, rekla je Pusić ocjenivši da je taj dio posla pošteno i pristojno odrađen, a slijedi zadatak otvaranja zemlje kroz bolje funkcioniranje državne uprave i pravosuđa, ali i olakšica za privlačenje investitora.

Pusić je ustvrdila da je Vlada učinila povijesnu stvar za Hrvatsku, njezinim postavljanjem na energetsku kartu Europe. U ovom trenutku cijela regija dobija na taj način dodatno na značenju, istaknula je. Sve što će biti u idućem mandatu ovisi o uspješnosti investicijske politike, kazala je Pusić dodajući "ako ostanemo tako teški i komplicirani kao što još uvijek jesmo, neće biti dobro", prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram