Zatvori
Poslovni Puls
09/06/2012

Fondovi - tjedni pregled: Dionički fond Ilirika Gold porastao za 7,37 posto

Pedeset i dva od ukupno osamdeset i devet fondova protekloga tjedna ostvarilo je porast vrijednosti udjela...

Kod dioničkih fondova pozitivne rezultate imali su Ilirika Gold (+7,37 posto) i ZB Bric+ (+1,38 posto). Najveći pad kod dioničkih fondova, imao je fond KD Victoria kojem je vrijednost pala za -2,58 posto a slijedi ga Erste Total East sa padom od -1,90 posto.

Najuspješniji kod mješovitih fondova bio je OTP uravnoteženi kojem je vrijednost udjela porasla za +0,80 posto, a slijedi ga NFD aureus Emerging Markets Balanced sa porastom od +0,65 posto. Najveći pad kod mješovitih fondova imao je fond KD Balanced koji je pao za -1,30 posto a iza njega je Raiffeisen Balanced sa padom od -1,25 posto.

Najuspješniji obveznički fond je Erste Bond kojem je vrijednost udjela porasla za +0,62 posto a slijedi ga HPB Obveznički sa porastom od +0,33 posto. Jedini sa negativnim rezultatom kod obvezničkih fondova bio je Raiffeisen Bonds kojem je vrijednost smanjena za -0,24 posto.

Novčani fondovi imali su pozitivne rezultate a najuspješniji je bio Erste Euro Money kojem je vrijednost udjela porasla za +0,22 posto, prenosi hrportfolio.hr.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram