Pedeset i dva od ukupno osamdeset i devet fondova protekloga tjedna ostvarilo je porast vrijednosti udjela…

Kod dioničkih fondova pozitivne rezultate imali su Ilirika Gold (+7,37 posto) i ZB Bric+ (+1,38 posto). Najveći pad kod dioničkih fondova, imao je fond KD Victoria kojem je vrijednost pala za -2,58 posto a slijedi ga Erste Total East sa padom od -1,90 posto.

Najuspješniji kod mješovitih fondova bio je OTP uravnoteženi kojem je vrijednost udjela porasla za +0,80 posto, a slijedi ga NFD aureus Emerging Markets Balanced sa porastom od +0,65 posto. Najveći pad kod mješovitih fondova imao je fond KD Balanced koji je pao za -1,30 posto a iza njega je Raiffeisen Balanced sa padom od -1,25 posto.

Najuspješniji obveznički fond je Erste Bond kojem je vrijednost udjela porasla za +0,62 posto a slijedi ga HPB Obveznički sa porastom od +0,33 posto. Jedini sa negativnim rezultatom kod obvezničkih fondova bio je Raiffeisen Bonds kojem je vrijednost smanjena za -0,24 posto.

Novčani fondovi imali su pozitivne rezultate a najuspješniji je bio Erste Euro Money kojem je vrijednost udjela porasla za +0,22 posto, prenosi hrportfolio.hr.