Zatvori
Poslovni Puls
19/05/2012

Fondovi - tjedni pregled: Samo četvrtina fondova završila u plusu

Dvadeset i dva od ukupno osamdeset i devet fondova protekloga tjedna ostvarilo je porast vrijednosti udjela...

Kod dioničkih fondova pozitivan rezultat imao je fond NFD Aureus Mena koji je porastao za +0,24 posto. Najveći pad kod dioničkih fondova, imao je fond AC Rusija kojem je vrijednost pala za -7,55 posto a slijedi ga KD Nova Europa sa padom od -5,49 posto.

Niti jedan mješoviti fond nije zabilježio porast vrijednosti a najmanje padove imali su ST Balanced (-0,32 posto) i Allianz Portfolio (-0,99 posto). Najveći pad kod mješovitih fondova imao je fond OTP uravnoteženi koji je pao za -4,10 posto a iza njega je KD Balanced sa padom od -2,62 posto.

Jedini dobitnik kod obvezničkih fondova je fond Capital One kojem je vrijednost porasla za +0,05 posto. Najveći pad u ovoj grupi imao je fond OTP euro obveznički kojem je vrijednost smanjena za -1,33 posto a slijedi ga Erste Bond sa padom od -1,10 posto.

Novčani fondovi imali su pozitivne rezultate a najuspješniji je bio Platinum Cash kojem je vrijednost udjela porasla za +1,41 posto, prenosi hrportfolio.com.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram