Zatvori
Poslovni Puls
15/05/2012

Zvono na uzbunu: Velika Britanija očekuje izbijanje građanskog rata u Grčkoj!?

Michalis Chrysohoidis, grčki ministar zaštite građana (institucija utemeljena 2009. kao nasljednik nekadašnjeg ministarstva javnog reda i mira) u odlasku, upozorio je da bi država mogla otklizati u građanski rat zbog kaosa oko izlaska iz eurozone, prenosi T-Portal...

"'Ukoliko Grčka ne bude mogla ispuniti svoje obaveze i vraćati dug, bit će to jako bolan proces. Prevagnut će naoružane bande s kalašnjikovima, a računat će se one s najvećim brojem kalašnjikova… završit ćemo u građanskom ratu", rekao je Michalis Chrysohoidis.

Pokušaji formiranja vlade u Ateni propali su nakon devet dana pregovora, a grčki predsjednik danas poslijepodne sastat će se s čelnicima svih vodećih stranaka kako bi umjesto koalicije razmotrili osnivanje tehnokratske vlade.

Novi izbori mogli bi se održati idućeg mjeseca. Europski čelnici upozorit će grčke birače da bi njihova zemlja mogla biti izbačena iz eurozone ukoliko ne glasaju za stranke koje podržavaju mjere štednje.

Britansko ministarstvo vanjskih poslova već je donijelo plan evakuacije britanskih državljana iz Grčke, u slučaju da situacija postane opasna. "Nije riječ o ekonomskoj, već o političkoj situaciji, koja je izvan naše kontrole. Dobro smo se pripremili da pomognemo zaštititi britanske državljane od oluje", rekao je izvor iz britanske vlade za Telegraph.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram