Zatvori
Poslovni Puls
14/05/2012

Jedan domaći analitičar vjeruje kako Linić i Čačić ove godine ipak mogu pokrenuti gospodarstvo

Nakon što se nizu loših ekonomskih prognoza za Hrvatsku pridružila i Europska komisija, Vlada ostaje sve usamljenija u tvrdnjama da ćemo u ovoj godini ostvariti rast BDP-a od 0,8 posto...

Na pitanje tko je u pravu, ekonomski stručnjak Dražen Kalogjera odgovara "i jedni i drugi", a vjeruje da su Vladine najave ipak ostvarive. "Ja mislim da su i jedni i drugi u pravu, nažalost, jer mislim da će biti i problem stagnacija, ali ja ipak vjerujem da postoji potencijal za rast", istaknuo je Kalogjera, prenosi Index.

Iako se bližimo sredini godine, Kalogjera je uvjeren da još nije kasno i da se rast može ostvariti uz uvjet brzih i energičnih poteza Vlade. "Mislim da tu postoje mogućnosti ako se brzo i energično radi pod uvjetom da Vlada poduzme daljnje mjere u pravcu poticanja hrvatskog poduzetništva s povoljnim kreditima, povoljnom tečajnom i monetarnom politikom", zaključio je Kalogjera.

Podsjetimo, prognoze o padu BDP-a u Hrvatskoj u ovoj godini iznijeli su Europska komisija, Ekonomski institut, Svjetska banka i guverner HNB-a Željko Rohatinski, dok Vlada tvrdi da će uspjeti ostvariti rast BDP-a za 0,8 posto.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram