Zatvori
Poslovni Puls
10/05/2012

Radimir Čačić: Neka Porezna radi svoj posao, ali Ivica Todorić zaslužuje pažnju i respekt

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić uoči sjednice Vlade komentirao je medijske napise o tome da Porezna uprava istražuje Ivicu Todorića i Emila Tedeschija...

"Svatko mora raditi svoj posao, pa i Porezna uprava. No, mora se znati gdje, svakako ne u medijima", istaknuo je Čačić. Dodao je kako Ivica Todorić zaslužuje pažnju i respekt kao poslovni čovjek čije tvrtke posluju na najvišem nivou.

Nakon što se našao na meti Porezne uprave, vlasnik Agrokora Ivica Todorić navodno je protestirao u Vladi zbog curenja informacija iz Porezne uprave i činjenice što je informacija da je pozvan u manje od 24 sata već bila u medijima.

Todorić je, bavodno, namjeravao osobno otići u Poreznu, no zbog nekorektnog ponašanja predomislio se i poslat će odvjetnika. Ovo je inače prvi put da je najveći poduzetnik i poslodavac u državi pozvan u Poreznu upravu kao fizička osoba. To se dogodilo jer se - kako je to pojasnila Nada Čalović Smiljanec, šefica Porezne uprave (ne navodeći pritom nikakva konkretna imena) – "upalilo crveno svjetlo" kod onih fizičkih osoba kod kojih je ustanovljen nerazmjer između vrijednosti imovine i osobnih primanja.

Todorić je kao fizička osoba vlasnik dvorca Kulmer čija se vrijednost procjenjuje na oko 25 milijuna eura, koji je najprije bio u vlasništvu koncerna Agrokora od kojeg ga je on prije nekoliko godina otkupio kreditom Hypo Alpe-Adria banke.

Usto Todorić još ima i stan u Zagrebu gdje je njegova obitelj živjela prije selidbe u Kulmer, a koji je otkupljen devedesetih. Todorić je posljednje kupio pola kuće u Dubrovniku i to novcem od Agrokorove dividende. Sva ostala imovina, lovišta, jahte, vila u Medveji i slično, u vlasništvu je Agrokora. Prema neslužbenim izvorima, iz koncerna tvrde da Ivica Todorić plaća svako korištenje te imovine zajedno s porezom te da svu tu dokumentaciju ima i Porezna uprava.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram