Zatvori
Poslovni Puls
05/05/2012

Slavko Linić: HDZ je kriv što je Hrvatska danas ekonomski nesigurna zemlja

Ministar financija Slavko Linić danas je bio u Zadaru gdje je bio jedan od sudionika konvencije SDP-a o ekonomskoj nesigurnosti u Hrvatskoj...

"Ovo je godina u kojoj će se voditi bitka za svako radno mjesto i najveći dio te bitke preuzet će sami građani. Svjesni smo da to nije najpopularnija mjera, ali je ovog trenutka to je jedino rješenje jer je sve otišlo u korist privrede od koje puno očekujemo. Upravo zato, osobno sam razočaran kad ista ta privreda, kad od nje očekujemo da plati doprinose, počinje kukati i žalovati. Onima koji počnu proizvoditi pa ne uspiju i pritom pokradu vjerovnike, prevare radnike, a imovinu prebacuju na tuđe ime poručujem da smo zbog neefikasnosti pravosuđa uzeli stvar u svoje ruke. Zapamtite, više nećete varati i krasti", poručio je u Zadru ministar financija Slavko Linić, prenosi Slobodna.

Linić je rekao kako je PDV na maksimumu i kako Vlada građane više neće opterećivati, ali da ih čeka veliki posao restrukturiranja javnih poduzeća.

"Nama stvarno nije jasno kako je moguće da u tom sektoru nije bilo nikakvih ulaganja. Hrvatske željeznice su uništene, sve je uništeno. Dok se cijela Europa bavi energetikom mi smo lani 61 posto struje imali iz uvoza. Takva razvojna politika HDZ-a napravila je od Hrvatske ekonomski nesigurnu zemlju koja je bila samo mali korak od rejtinga koji se naziva smećem", rekao je Linić dodajući kako će se prvi rezultati velike bitke za investicije, koju jer počela ova Vlada, vidjeti do kraja godine.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram