Zatvori
Poslovni Puls
05/05/2012

Fondovi - tjedni pregled: Najveći dobitnik dionički fond VB Crobex10 (+1,29 posto)

Četrdeset i sedam od ukupno osamdeset i devet fondova protekloga tjedna ostvarilo je porast vrijednosti udjela...

Najuspješniji dionički fond protekloga tjedna bio je VB Crobex10 kojem je vrijednost udjela porasla za +1,29 posto a slijedi ga fond OTP indeksni sa porastom od +1,22 posto. Najveći pad kod dioničkih fondova, imao je fond KD Victoria kojem je vrijednost pala za -2,38 posto a slijedi ga Platinum Global Opportunity sa padom od -2,04 posto.

Kod mješovitih fondova na vrhu su NFD Aureus Emerging Markets Balanced (+1,75 posto) i ICF Balanced (+1,56 posto). Najveći pad kod mješovitih fondova imao je fond OTP uravnoteženi koji je pao za -0,95 posto a iza njega je Raiffeisen Prestige sa padom od -0,63 posto.

Kod obvezničkih fondova najveći porast imali su ZB bond (+0,63 posto) i Raiffeisen Bonds (+0,34 posto). Negativne rezultate u ovoj grupi imali su HPB Obveznički kojem je vrijednost smanjena za -0,31 posto i OTP euro obveznički čiji pad je iznosio -0,20 posto.

Novčani fondovi imali su pozitivne rezultate a najuspješniji je bio Platinum Cash kojem je vrijednost udjela porasla za +0,19 posto, javlja hrportfolio.com.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram