Zatvori
Poslovni Puls
03/05/2012

Slavko Linić: Dok ne bude investicija i ulaganja u radna mjesta - nema gospodarskog oporavka!

Izvješće Ekonomskog instituta koje ukazuje da je hrvatsko gospodarstvo ponovno ušlo u recesiju, ali i prognozu kretanja BDP-a za ovu godinu, komentirao je ministar financija Slavko Linić...

"Evidentno je da još uvijek nisu počele investicije i da ulaganja u radna mjesta nema i dok se to ne dogodi u Hrvatskoj nema oporavka", rekao je Slavko Linić te dodao: "Prema tome, svaku kunu treba uštedjeti i uložiti u investicije, vlastita sredstva davati u investicije. Tog trenutka ćemo početi razmišljati o projektima i radnim mjestima".

Na pitanje obeshrabruju li ga takve prognoze, jer s druge strane Vlada najavljuje oporavak, Linić je rekao: "Očito da se u tome i razlikujemo, jer netko misli da se investicije mogu početi u 50-60 dana. Evidentno nitko ne sluša ono što neprekidno govorimo, a to je da smo u prvih šest mjeseci u stanju pripremiti projekte, financije, ljude, započeti sa strukturnim promjenama u trgovačkim društvima koja su očigledno samo trošila. Tek onda, s drugom polovicom ove godine, kreću investicije". Dodaje da ćemo u tom razdoblju početi trošiti novce za investicije, odnosno radna mjesta. "Tog trenutka možemo računati da ćemo prestati padati i očekivati da ćemo imati obrnuti trend", rekao je Linić.

Osvrnuo se i na kolektivne ugovore, odnosno izmjene Zakona o radu. "To ćete pitati ministra Mrsića jer on ozbiljno pregovara sa sindikatima. Što se tiče mojih, vrlo jasnih poruka, smatram da u trgovačkim društvima kojim upravljamo imamo ogromnih neuspjeha. Ova Vlada mora pokazati da znamo upravljati, imat ćemo odgovornije uprave, ali isto tako i malo drukčiji odnos svih zaposlenih u tim društvima prema poslu. A to znači ne brinuti o svojim plaćama, već kako novac koji građani plaćaju uložiti u nova radna mjesta i razvoj Hrvatske, jer to se očito do sada nije radilo", zaključio je Linić.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram