I dok 2,5 milijardi stanovnika Zemlje nema pristup čistim sanitarnim čvorovima, evo što je dostupno perverznim bogatašima…

I mi smo se čudili kada smo otkrili da postoji godišnji svjetski sajam zahoda tj. “World Toilet Summit and Expo”. Ovih dana u kineskom gradu Haikou, okupilo se više od 115 izlagača sanitarne opreme kako bi raspravljali o najnovijoj tehnologiji, dizajnerskim dostignućima i poslovanju.

Održalo se i natjecanje za najinovativniji dizajn na kojem je trijumfirao prijedlog 16-godišnje djevojčice koja je osmislila sustav za puštanje vode koji otključava vrata od WC kabine. U prijevodu – ako ne pustiš vodu nakon “obavljenog posla”, ne možeš izaći iz WC-a. Sigurni smo da brojne kućanice jedva čekaju komercijalizaciju ove ideje…

No, dokaz da su neke stvari zbilja otišle predaleko sigurno je predstavljena pozlaćena WC školjka vrijedna…2 milijuna dolara, odnosno nešto više od 10 milijuna kuna. Ne sumnjamo da će se brzo naći kakav pijani bogataš koji će bez pardona iskreširati ovu beznačajnu svoticu novca.

Nadamo se da će ovaj članak inspirirati i naše graditelje luksuznih WC-ova poput Milana Bandića koji je za izgradnju dvaju montažnih zahoda na tramvajskom okretištu Dubec dao 1,5 milijuna kuna ili bivše dubrovačke gradonačelnice Dubravke Šuice koja je na gradnju WC-a od 16 kvadratnih metara uspjela potrošiti 450.000 kuna.

Pročitajte još:

Igračka dana za milijunaše: Stol od smrskanog Ferrarija prodaje se za “samo” 75.000 kuna

Foto:China Photo Press