Zatvori
Poslovni Puls
13/07/2012

Vidi ovog: Vuk Jeremić za presjedanje skupštinom UN-a traži 45 milijuna kuna!

Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić zatražio je za troškove predsjedanja Općom skupštinom UN-a 7,3 milijuna dolara, piše u četvrtak beogradski dnevnik Blic pozivajući se na specifikaciju koju je Jeremić predao srbijanskoj vladi...

List prenosi i izjavu srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića da bi, ako ne bude bilo novca za to, Srbija mogla odustati od predsjedanja Općom skupštinom UN-a.

Prema navedenom dokumentu do kojeg je došao Blic, Jeremić bi tijekom svog boravka u New Yorku primao plaću od 10 tisuća dolara, stan bi plaćao 15 tisuća dolara, a tražio je i poseban proračun ''za promidžbu'' u visini od 375 tisuća dolara.

Za stanarinu Jeremićeva vozača trebalo bi više od šest tisuća dolara mjesečno, za benzin i uredski materijal Jeremić traži 280 tisuća dolara, za selidbu 112 tisuća, a za fotokokopirne aparate, printere i telefone 300 tisuća dolara.

U objašnjenju upućenom srbijanskoj vladi Jeremić je naveo kako UN osigurava samo najnužnija sredstva koja su ''apsolutno nedovoljna'' za obavljanje funkcije predsjedatelja Općom skupštinom UN te da je nužno stvoriti pretpostavke za njegov nesmetan rad na toj dužnosti.

O načinu svog predsjedanja Općom skupštinom UN-a Jeremić se očitovao u srijedu kada je, odgovarajući na pitanje novinara o eventualnom zahtjevu Kosova za prijem u UN tijekom njegova jednogodišnjeg predsjedanja, kazao kako bi to bio "akt besmislene provokacije" koji nema nikakve šanse na uspjeh te da bi, dok god Srbija predsjeda Općom skupštinom UN-a, prijam Kosova u UN bio moguć "samo preko njega mrtvog".

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram