Zatvori
Poslovni Puls
14/06/2012

Grčka u izvanrednom stanju: Građani povlače novac iz banaka i gomilaju zalihe hrane!

Grci ubrzano povlače gotovinu iz banaka i prave rezerve hrane pred neizvjesne izbore u nedjelju koji bi, kako mnogi strahuju, mogli dovesti do izlaska te zemlje iz eurozone...

Prema podacima bankara, iz velikih banaka dnevno se povlači do 800 milijuna eura, a trgovci ističu da se dio tog novca koristi za nagomilavanje zaliha tjestenina i konzervirane hrane jer su glasine da bi radikalna ljevičarska koalicija SYRIZA mogla pobijediti na izborima - potakle strahovanje stanovništva od povratka drahme.

Poslijednje objavljeno istraživanje javnog mnijenjapokazalo je da konzervativna Nova demokracija , koja podržava inozemnu pomoć i mjere štednje, ima iste izglede za pobjedu kao i ljevičarska SYRIZA koja želi raskinuti programe pomoći.

Budući je s približavanjem izbora zabranjeno objavljivanje rezultata istraživanja, pojavile su se razne kontradiktorne glasine iz "tajnih ispitivanja javnosti", uključujući onu da Syriza vodi s velikom prednošću nad Novom demokracijom, prenio je Reuters.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram