Zatvori
Jasmin Hadzic
07/05/2012

Boston Globe zbog interneta iz svojih novina izbacuje izraze "danas", "jučer" i "sutra"

Internet, blogovi, Twitter i Facebook nepovratno su promijenili krajobraz medijske industrije, a Boston Globe odlučio je napokon dokrajčiti stare novinske navike...

Naime, urednik Boston Globea Charles Mansbach objavio je putem bloga kako njihove novine više neće koristiti pojmove "danas", "jučer" i "sutra", već će ih zamijeniti s danima u tjednu ili datumima. Razlog za ovu neobičnu promjenu je internet, odnosno činjenica da se brojni tekstovi prvo objavljuju na internetu, a potom u tiskanom izdanju.

"Prijelomne vijesti (Breaking news) objavljujemo odmah na web stranicama, a kasnije se one prilagođavaju i objavljuju u novinama, a potom i na web stranici. Uz taj silni promet ovi pojmovi služe kao poziv na greške", poručio je Mansbach.

I dok će naslovi poput "Sutra je velika utakmica..." biti zamijenjeni naslovima poput "U petak je velika utakmica", Mansbach kaže kako će Boston Globe ipak zadržati "danas" u naslovima članaka novinskog izdanja jer smatraju kako bi se njegovim uklanjanjem izgubio dio čitateljeve pozornosti i osjećaja hitnosti.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram