Zatvori
Poslovni Puls
08/02/2012

Finska Nokia zatvara tvornice u Europi i Južnoj Americi, dijeli 4.000 otkaza i seli proizvodnju u Aziju

Posrnuli finski proizvođač mobitela Nokia planira ukinuti još 4.000 radnih mjesta u pogonima u Finskoj, Mađarskoj i Meksiku u sklopu nastojanja da smanji troškove prebacivanjem poslova sklapanja pametnih telefona u Aziju...

Nokia je u srijedu u priopćenju navela da će se radna mjesta ukidati u etapama  ove godine a razmatra poslovanje još od rujna 2011. kada je najavila zatvaranje pogona u Rumunjskoj.

Krajem siječnja Nokia je izvijestila o 73-postotnom padu dobiti u četvrtom kvartalu budući da prodajom novih telefona na mobilnoj platformi Windows Phone 7 nije uspjela ugroziti dominaciju Appleova iPhonea niti nadoknaditi snažan pad prodaje vlastitih starih modela pametnih telefona.

Finska je tvrtka u travnju prošle godine najavila rezanje 7.000 a u rujnu i dodatnih 3.500 radnih mjesta. Njezina podružnica Nokia Siemens za mrežnu opremu najavila je u studenome otkaze za 17.000 zaposlenika. Grupa je krajem 2011. imala 130.000 zaposlenih, uključujući i odjel Nokia Siemens.

Pročitajte još:

- Bez obzira na sve probleme, finska Nokia je i dalje uvjerljivo najveći svjetski proizvođač mobilnih telefona

- Slavlje: Finska Nokija od 1999. godine prodala je nevjerojatnih 1,5 milijardi mobitela iz Serije 40

Foto: Arhiva, Izvor: HRT

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram