Zatvori
Poslovni Puls
01/02/2012

Slavlje: Finska Nokija od 1999. godine prodala je nevjerojatnih 1,5 milijardi mobitela iz Serije 40

Nokia je objavila jednu od najznačajnijih prekretnica u svojoj povijesti s prodajom čak milijardu i pol telefona iz Serije 40...

Uređaj koji je označio prekretnicu je prodan Brazilki iz São Paula i predstavlja povijesni trenutak u kojemu Nokia nastavlja strategiju povezivanja sljedeće milijarde ljudi.

Telefon koji je dostigao brojku od milijardu i pol prodanih telefona je Nokia Asha 303, mobilni telefon sa zaslonom na dodir i QWERTY tipkovnicom koji je dizajniran za pretraživanje interneta, povezivanje putem društvenih mreža, te za igre, a dolazi uz već učitane zabavne aplikacije kao što je igra Angry Birds Lite.

Nokiju Asha 303 je kupila 21-godišnja Brazilka koja voli biti u kontaktu s obitelji i prijateljima putem društvenih mreža, stoji u priopćenju iz Nokije.

Prvi telefon u Seriji 40 bila je Nokia 7110 koja je izrađena 1999. godine. Od tada se ova obitelj telefona razvila u tolikim razmjerima da se smatraju jednostavnim pametnim telefonima zahvaljujući inovacijama novih Nokia Asha telefona.

Serija 40 sada je pomaknula granicu između jednostavnih telefona i pametnih telefona. Uz najnovije inovacije koje uključuju Nokia Karte za seriju 40, Nokia Browser, Web Apps i Nokia Money – milijuni korisnika po prvi put uživaju u jednostavnom i pristupačnom surfanju internetom i informacijama uz lokalno relevantne aplikacije i sadržaje.

"Nevjerojatno smo ponosni zato što smo dostigli ovu prekretnicu. Prodati milijardu i pol telefona nije lako ostvariti, a kamoli u samo jednoj liniji proizvoda. U vrijeme kada potvrđujemo svoju predanost povezivanju sljedeće milijarde korisnika diljem svijeta – zadovoljstvo je vidjeti da je Serija 40 mobilnu tehnologiju učinila pristupačnom i pomogla promijeniti živote korisnika na bolje", izjavila je  Mary McDowell, izvršna potpredsjednica za mobilne telefone u Nokiji, stoji u priopćenju za medije.

Pročitajte još:

- Gartner: U trećem kvartalu prodano 115 milijuna smartphonea, Android ispred Applea…

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram