Zatvori
Reddit - rođendanska torta - ilustracija
Foto: PoslovniPuls / AI
PoslovniPuls
03/01/2024

Reddit (optimistično) planira IPO težak 15 mlrd. dolara

Prošlog tjedna Business Insider je izvijestio kako Reddit planira pokrenuti svoj dugo očekivani IPO (inicijalna javna ponuda dionice) ove godine s ciljanom vrijednosti od 15 milijardi dolara.

Analitičari već komentiraju kako su Redditova očekivanja optimistična s obzirom da ovaj internetski forum ima samo 70 milijuna dnevno aktivnih korisnika, dok X (bivši Twitter) ima 250 milijuna dnevnih korisnika i vrijedi manje od 20 mlrd. dolara. Snapchat ima 406 milijuna dnevnih aktivnih korisnika i procienjen je na vrijednost od 27 mlrd. dolara.

Teško je procijeniti točno kako Reddit posluje, jer iako je povećao broj svojih aktivnih korisnika tijekom posljednjih nekoliko godina, rastući s 52 milijuna aktivnih korisnika dnevno u 2021. na sadašnjih 70 milijuna, zapravo je imao puno više korisnika prije četiri godine.

Godine 2019. Reddit je izvijestio o 430 milijuna mjesečnih aktivnih korisnika. To je znatno drugačije od dnevnog angažmana, ali temeljem općih prosjeka platforme, to bi značilo da je Reddit u jednom trenutku imao oko 200 milijuna dnevnih aktivnih korisnika.

No, tada je Reddit bio znatno manje moderiran, uz pregršt necenzuriranog i ukradenog sadržaja za odraslu publiku. Reddit je u posljednjih nekoliko godina implementirao strože zahtjeve za moderaciju, što je dovelo i do potpunog gašenja tisuća najkontroverznijih podredditova na platformi. Ukupna publika Reddita smanjila se, ali sada je znatno sterilnija i sigurnija, a time i donosi značajno više prihoda od oglašavanja.

Prema nekim procjenama, Reddit će 2022. godine imao prihode od oko 500 milijuna dolara.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram