Zatvori
Netflix na telefonu
Foto: Sayan Ghosh / Unsplash.com
PoslovniPuls
20/09/2022

Netflix zbog besplatne pretplate očekuje 40 milijuna novih korisnika

Netflix očekuje kako će njegov nadolazeći besplatni pretplatnički plan (podržan oglasima) dosegnuti oko 40 milijuna gledatelja diljem svijeta do trećeg kvartala 2023., izvijestio je Wall Street Journal u srijedu, pozivajući se na dokument koji je podijeljen potencijalnim oglašivačima na ovoj popularnoj streaming platformi.

U Netflixu tako očekuju kako će se 4,4 milijuna "jedinstvenih gledatelja" globalno prijaviti za novu, besplatnu uslugu do kraja ove godine, navodi se u izvješću. Budući će ovaj pretplatnički plan biti dostupan i drugim članovima istog kućanstva,stvarni broj jedinstvenih gledatelja mogao bi biti i značajno veći.

"Još uvijek smo u ranim fazama odlučivanja o tome kako pokrenuti pretplanički plan podržan oglasima i nikakve odluke nisu donesene", poručili su službeno iz Netflixa.

Podsjetimo, Netflix je izgubio oko 970.000 pretplatnika u razdoblju od travnja do lipnja ove godine i to pod pritiskom nekontrolirane inflacije, rata u Ukrajini i sve oštrije konkurencije drugih streaming servisa poput Disney+.

Osim skorog lansiranja besplatnog pretplatničkog plana, Netflix je počeo štedjeti na vlastitim zaposlenicima.

Tako su objavili vijest o ukidanju 30 radnih mjesta u svojoj jedinici za animaciju. Tvrtka je već u lipnju otpustila 300 zaposlenika ili 4% svoje ukupne radne snage.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram