Zatvori
PoslovniPuls
11/05/2022

Netflix već ove godine uvodi reklame i naplatu "šeranja" pristupnih podataka

Prema pisanju New York Timesa, globalni streaming servis Netflix tijekom posljednjeg kvartala ove godine planira uvesti novi, jeftinij način gledanja Netflixovog sadržaja, podržan reklamama.

Prema pisanju NYT-a, Netflix je ubrzao planove za uvođenje reklama na servis, ali i naplatu dijeljenja pristupnih podataka.

Netflix je nedavno objavio kako više od 222 milijuna kućanstava plaća za pristup tom streaming servisu. Međutim, dodatnih 100 milijuna kućanstava gleda Netflix preko tuđih korisničkih računa bez plaćanja pristupa. Glavni tvrtkin operativni direktor Greg Peters nedavno je rekao da, iako tvrtka "ne pokušava ugasiti to dijeljenje", "od vas će tražiti da platite malo više da biste mogli dijeliti svoje pristupne podatke". Netflix je već u ožujku počeo testirati dodatnu naknadu za diljenje pristupa Netflixu i to u Peruu, Čileu i Kostariki.

Nakon višegodišnjeg impresivnog rasta, Netflix ima veliki problem kada je u pitanju broj pretplatnika, koji je po prvi put pao u prošlom tromjesečju. Netflix je izgubio 200.000 korisnika (većim dijelom zbog gašenja poslovnih operacija u Rusiji) i misli da kako bi u tekućem tromjesečju mogao izgubiti dodatna dva milijuna.

S obzirom na to da je dionica Netflixa u posljednjih mjesec dana ostvarila rast cijene od 50 posto, tvrtka se nada kako će uvođenje reklama i naplata dijeljenja pristupnih podataka pomoći povećati prihode kompanije.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram