Zatvori
PoslovniPuls
18/08/2022

Besplatno gledanje Netflixa imat će jedan veliki minus

Početkom iduće godine Netflix će lansirati novi besplatni pretplatnički paket, a koji će omogućiti uživanje u dobrom dijelu Netflixovog sadržaja uz povremeno prikazivanje reklama. Međutim, kako sada piše Bloomberg, iskusni developeri koji su izvršili pregled Netflixove iPhone aplikacije otkrili su kako će korisnicima besplatnog Netflix paketa biti onemogućeno preuzimanje naslova za offline gledanje.

Istovremeno iz Netflixa su službeno poručili kako još nisu donijeli konačnu odluku po pitanju sadržaja i načina korištenja besplatnog paketa, ali je za pretpostaviti je kako će osim zabrane lokalnog preuzimanja sadržaja biti i dodatnih ograničenja u odnosu na naplatne pretplatničke pakete.

Podsjetimo, Netflix neće pamtiti 2022. godinu po dobrom. Tržišna vrijednost ove američke streaming kompanije prepolovljena je nakon serije loših vijesti o dramatičnom gubitku broja pretplatnika, toliko da ih je i Disney uspio preteći.

Izvršni direktor kompanije, Reed Hastings, ispred sebe ima veliki posao da povrati povjerenje financijskih tržišta, ali i korisnika, a prvi korak kojim planiraju vratiti korisnike na Netflix bit će lansiranje besplatnog pretplatničkog paketa koji se već testira na nekim tržištima, a globalno bi mogao postati dostupan negdje početkom 2023. godine.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram