Zatvori
PoslovniPuls
11/08/2022

Disneyjevi streaming servisi nadmašili Netflix po broju pretplatnika

Disney je jučer objavio podatke o rastu broja pretplatnika na svom Disney+ streaming servisu na 152,1 milijuna, što je nadmašilo očekivanja većine analitičara s Wall Streeta. Samo u posljednja tri mjeseca Disney+ je privukao 14,4 mil. novih pretplatnika širom svijeta.

Zanimljivo, kada se uzmu u obzir podaci o broju pretplatnika i na drugim streaming servisima u vlasništvu Disneyja, Hulu (46,2 milijuna) i ESPN+ (22,8 milijuna), ukupan broj korisnika Disneyjevih streaming usluga penje se na 221 milijun, što je više od Netflixovih 220,67 milijuna globalnih pretplatnika.

"Imali smo sjajne rezultate u zadnjem kvartalu uz veliko povećanje gledanosti sportskih događaja uživo, kao i značajan rast pretplatnika na našim streaming servisima", komentirao je izvršni direktor Disneyja Bob Chapek.

Najveći generator rasta bio je početak dostupnosti Disney+ servisa van američkog tržišta.

Sredinom lipnja tako je Disney+ postao dostupan i u Hrvatskoj i to uz cijenu mjesečne pretplate od 7.99 eura, odnosno 79.90 eura za godišnju pretplatu.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram