Zatvori
Foto: Claudio Schwarz / Unsplash
PoslovniPuls
04/04/2022

Tesla oborila sve rekorde: U prvom kvartalu isporučeno 310.000 vozila

Najveći američki te ujedno i svjetski proizvođač električnih automobila, objavio je kako je u prvom kvartalu ove godine proizveo 305.000, a isporučio rekordnih 310.000 vozila. Iako su analitičari bili skeptični kako Tesla može nadmašiti isporuke od 308.000 vozila, zabilježene u posljednjem kvartalu prošle godine, čini se kako im je to ipak pošlo za rukom, unatoč velikim poremećajima u globalnim opskrbnim lancima, kao i problemima s rastućim cijenama sirovih materijala.

Iz američkog proizvođača objavili su kako je tijekom prvog ovogodišnjeg kvatala kupcima Tesla automobila isporučeno 14.724 Modela S i X, dok su Model 3 i Y isporučeni u 295.324 primjerka.

Rezultati su i više nego impresivni u usporedbi s prvim kvartalom prošle godine, kada je isporučeno "samo" 184.800 vozila, što predstavlja godišnji rast od 69 posto!

Analitičari navode kako bi podaci za prvi kvartal 2022. godine bili još impresivniji da koronavirus nije u dva navrata zatvorio Teslinu Gigafactory tvornicu u Šangaju.

Kako god bilo, čini se kako Tesla u odnosu na druge velike svjetske proizvođače automobila i dalje ima više uspjeha u navigaciji kroz svijet inflatornih pritisaka i kroničnih nedostataka u nabavi materijala i komponenti.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram