Zatvori
Jeep električni
Foto: Jeep
PoslovniPuls
02/03/2022

Do kraja desetljeća Fiat, Peugeot, Citroën i Jeep isključivo u električnom izdanju

POVEZANE OBJAVE:

Stellantis, multinacionalni konglomerat, koji u svom vlasništvu ima auto-moto brendove poput Fiata, Chryslera, Citroëna, Peugeota i Jeep-a, najavio je ambicioznu strategiju "Dare Forward 2030", koja do kraja desetljeća najavljuje prelazak na prodaju automobila s isključivo električnim pogonom i to u Europi u prethodno spomenutom roku, dok je za SAD najavljena nešto usporenija tranzicija s tek polovičnim prelaskom na prodaju električnih vozila do kraja tekućeg desetljeća.

Ali to nije sve, Stellantis najavljuje skoro lansiranje vlastitog digitalnog tržišta, a spominje se i mogućnost online narudžbe automobila. Stellantis spominje i Googleov servis za tehnologiju samovozećih automobila, Waymo, s kojim se planira partnerska suradnja.

Svi brendovi iz Stellantisovog portfelja najavili su lansiranje novih električnih modela, a veliku pažnju privukao je potpuno električni Jeep model koji bi se na tržištu trebao ukazati u prvoj polovici iduće godine.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram