Zatvori
PoslovniPuls
15/02/2022

Američki mirovinski fondovi ulažu u kalifornijskog proizvođača električnih automobila

Čak sedam amerčkih mirovinskih fondova, uključujući i CalPERS, mirovinski fond kalifornijskih javnih djelatnika, ujedno najveći te vrste u SAD-u, ušlo je u vlasničku strukturu proizvođača električnih automobila Rivian, pokazuju javno objavljeni podaci.

Reuters navodi kako su u Rivian uložili mirovinski fondovi iz saveznih država Utah, Colorado, Sjeverne Karoline i Wisconsina, kao i prethodno spomenuti CalPERS koji upravlja imovinom vrijednom čak 492 mlrd. dolara.

Dionice Riviana zabilježile su rast od 10 posto početkom ovog tjedna nakon što je objavljena vijest o poznatim ulagačima poput Georgea Sorosa, koji su postali dioničari te kalifornijske kompanije.

Ipak, Rivianova dionica je daleko od cijene iz IPO-a. Proizvođač električnih automobila koji se nalazi u suvlasništvu Amazona, podbacio je u isporukama svojih električnih kamioneta za 2021. godinu, kao i nagomilao gubitke od 1,2 mlrd. dolara u samo jednom kvartalu svoje poslovne godine.

Od izlaska na burzu - dionica Riviana bilježi pad vrijednosti od 64 posto.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram