Zatvori
PoslovniPuls
27/11/2021

Tesla povukla zahtjev za državnim poticajima u Njemačkoj

Američki proizvođač električnih automobila povukao je svoj zahtjev za korištenjem državnih poticaja za izgradnju tvornice baterija pokraj Berlina.

Podsjetimo, Tesla planira uložiti ukupno 5 milijardi eura u tvornicu baterijskih ćelija u gradu Gruenheideu pokraj Berlina, naposredno pokraj tvornice koju trenutno dovršava na istoj lokaciji.

Prema pisanju njemačkog Tagesspiegela, Tesla je od njemačke vlade trebala dobiti subvencije teške čak 1,14 milijardi eura, a Business Insider ranije je ove godine pisao kako će Tesla dobiti najmanje milijardu eura državnih subvencija.

No, od toga čini se neće biti ništa...

"Teslin je stav da sve subvencije treba eliminirati, uključujući i velike poticaje za naftu i plin. Iz nekog razloga, vlade to ne žele učiniti", komentirao je Elon Musk.

Ipak, Financial Times piše kako je pozadini cijele priče o povlačenju zahtjeva za državnim poticajima kašnjenje doršetka tvornice Gigafactory Berlin, i proizvodnje iste baterijske tehnologije u tvornicama u Teksasu i Šangaju, što je protivno EU pravilima za poticaje koji govore o unikatnoj proizvodnji baterijske tehnologije.

Budući je Tesla dosad obilato koristila pregršt državnih poticaja - zvuči kao vrlo izgledno objašnjenje...

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram