Zatvori
PoslovniPuls
12/11/2021

Tesla preskočila Mercedes po broju novih registracija na američkom tržištu

Nakon što im je isto pošlo za rukom na njemačkom tržištu, o čemu smo nedavno pisali - Tesla je po broju registracija novih automobila popularnija od Mercedes Benz-a u SAD-u, svjedoče najnoviji podaci za prvih devet ovogodišnjih mjeseci.

Prema podacima Experian-a, u prvih devet mjeseci ove godine tako je registrirano 230.855 Tesli čime je proizvođač električnih automobila preskočio popularne modele iz njemačkog Mercedesa i smjestio se na treće mjesto na ljestvici proizvođača luksuznih automobila, iza Lexusa koji je zabilježio 245 tisuća registracija i BMW-a s vodećih 259 tisuća registracija u SAD-u u segmentu luksuznih automobila.

Lako je moguće kako će Tesla zadržati svoju poziciju i do kraja godine unatoč činjenici kako je pred vratima blagdanska shopping sezona, tradicionalno naklonjena klasičnim luksuznim brendovima.

Unatoč učestalom podizanju cijena, Tesla ne pokazuje znakove posustajanja, a nove tvornice u Teksasu i Berlinu trebale bi pomoći smanjiti vrijeme čekanja na isporuku Tesla automobila.

Prema pisanju američkih auto magazina, Teslin Model Y je uvjerljivo najpopularniji električni automobil u SAD-u s udjelom u ukupnoj prodaji od čak 40 posto.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram