Crvenilo, suhe oči i naprezanje istih pri dugotrajnom radu ispred računala, problem je s kojim se mnogi od nas svakodnevno susreću. Kako bi se barem malo ublažili negativni efekti dugotrajnog provođenja vremena ispred računala – osmišljen je tzv. tamni mod kojeg su prihvatile gotovo sve korištenije aplikacije na stolnim i mobilnim računalima te smart uređajima.

Gmail na žalost nema pravi tamni mod rada, međutim uz pomoć sustava “tema”, možemo barem malo pokušati ublažiti naprezanje očiju i aktivirati Gmailov set tamnih boja.

Evo kako…

1. U Gmail-u kliknite na gumb POSTAVKE i kod panela za TEME izaberite “Prikaži sve”.

2. U novom prozoru koji se otvorio možete izabrati iz mnoštva predefiniranih Gmail tema. Skrolajte prema dolje sve dok ne dođete do malog crnog pravokutnika. Kliknite na njega i aktivirat ćete Gmailovu tamnu temu. Kliknite na SPREMI kako biste potvrdili svoj izbor Gmail teme.

3. Iako će Gmail sada koristiti tamnu paletu boja, neki dijelovi i dalje će sadržavati bijelu pozadinsku boju, poput samog teksta email poruka, što nije idealno, pa se nadamo kako će Gmail u budućnosti omogućiti pravi tamni mod rada.