Zatvori
PoslovniPuls
16/10/2021

[VODIČ] Evo kako možete brzo provjeriti da li je vaše računalo spremno za Windowse 11

Najnoviji Microsoftov operativni sustav Windows 11, ovih je dana počeo biti globalno dostupan za besplatno preuzimanje (ukoliko ste vlasnik Windowsa 10).

Ukoliko želite preuzeti najnoviju verziju Microsoftovog OS-a, ali niste sigurni da li hardver vašeg računala uopće podržava upgrade na nove Windowse 11, nekoliko je načina kako to možete bezbolno provjeriti.

1. Provjerite na Microsoftovoj službenoj web stranici da li specifikacije vašeg računala odgovaraju minimalnoj i preporučenoj konfiguraciji za korištenje Windowsa 11.

2. Ako na računalu već koristite Windows 10, možete se za procjenu kompatibilnosti poslužiti i aplikacijom PC Health Check. Napominjemo da ta aplikacija ne provjerava grafičku karticu ni zaslon jer većina kompatibilnih uređaja ispunjava te preduvjete, koji su navedeni na službenim web stranicama Microsofta i u prethodnom koraku.

3. U nekoliko jednostavnih koraka i na vlastitom računalu možete provjeriti da li ste (tehnički) spremni za preuzimanje i korištenje novih Windowsa.

Kliknite na Start ili pritisnite Windows tipku na tipkovnici.
Kliknite na opciju Settings.

Kliknite na Update & Security.

I to je to! Ukoliko zadovoljavate tehničke uvjete Windowsi će prikazati sljedeću potvrdnu obavijesti:

Čestitamo, spremni ste za Windows 11!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram