Zatvori
Rivian
Foto: Rivian
PoslovniPuls
10/11/2021

Rivian, američki proizvođač električnih automobila, u IPO-u prikupio 12 milijardi dolara

Jedan od najočekivanijih ovogodišnjih IPO-a, onaj američkog proizvođača električnih automobila Rivian, upravo je ušao u završnu fazu.

Prema pisanju američkih medija, Rivian je u IPO-u uspio prikupiti najmanje 12 milijardi dolara svježeg kapitala, a ukoliko se iskoriste dodatne opcije za kupovinu, iznos bi mogao biti podignut na gotovo 14 milijardi dolara!

To bi i inicijalnu tržišnu kapitalizaciju Riviana podiglo na astronomskih 77 milijardi dolara! Za usporedbu Ford vrijedi oko 80 milijardi dolara, a General Motors 85 milijardi dolara.

Amazon, američki e-commerce div, u Rivianu drži 22-postoti udio, nedavno je otkriveno. Tvrtka Jeffa Bezosa u Rivian je uložila još 2019. godine i od startupa naručila 100.000 dostavljačkih kombija koji se tek trebaju isporučiti.

Nakon višegodišnjeg razvoja Rivian je nedavno započeo s isporukama svog R1T električnog kamioneta koji je po izlasku na tržište pobrao sjajne kritike.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram