Zatvori
PoslovniPuls
24/10/2021

Tesla dosegnula tržišnu kapitalizaciju od 900 milijardi dolara

Tržišna kapitalizacija kalifornijskog proizvođača električnih automobila u petak je po prvi put premašila granicu od 900 milijardi dolara.

Tvrtka na čelu koje se nalazi južnoafrički milijarder Elon Musk, osnovana je 2003. godine od strane Martina Eberharda i Marca Tarpenninga. Dvojcu se već iduće godine pridržio Musk koji je inicijalnu investiciju od 6,5 milijuna dolara pretvorio u bogatstvo koje se mjeri u stotinama milijardi dolara.

Tesla najveći rast bilježi u pandemijskoj 2020. i 2021. godini.

U mjesecu listupadu 2019. godine - Tesla je vrijedila "samo" 46 milijadi dolara. Već godinu dana kasnije, američki proizvođač električnih automobila ima vrijednost od 400 milijardi dolara.

Jedna od nacjenjenijih svjetskih investitorica, Cathie Wood iz Ark Invest-a smatra kako će Teslina dionica u budućnosti vrijediti 3.000 dolara, trostruko više nego danas.

Iz Tesle su nedavno objavili kako su dostigli anualiziranu proizvodnju od milijuna automobila i nastavljaju držati primat na gotovo svim globalnim e-mobility tržištima.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram