Zatvori
PoslovniPuls
15/10/2021

Nakon borbe s cenzorima - Microsoft gasi LinkedIn u Kini

LinkedIn će kasnije ove godine zatvoriti kinesku verziju svoje društvene mreže. Tvrtka je kao razloge zatvaranja kineske verzije navela "znatno izazovnije okruženje i sve veće zahtjeve usklađenosti s kineskim zakonima".

"Iako smo uspjeli pomoći našim kineskim korisnicima pri pronalaženju posla i novih poslovnih prilika, nismo pronašli istu razinu uspjeha u društvenijim aspektima dijeljenja i informiranosti", navodi se u priopćenju LinkedIna. Ipak, LinkedIn ne napušta Kinu u potpunosti, budući je uskoro u planu lansiranje samostalne aplikacije za zapošljavanje pod nazivom InJobs, koja neće imati društveni feed niti bilo koji drugi način za dijeljenje postova ili članaka.

LinkedIn je pristao pridržavati se državnih ograničenja i blokirati određene sadržaje po zahtjevima kineskih cenzora kada je pokrenut u Kini u veljači 2014. Međutim, ove godine pojavili su se prvi znakovi ozbiljnih problema. U ožujku je tvrtka blokirala registraciju novih korisnika iz Kine, a nekoliko mjeseci kasnije, kineske državne vlasti su izdvojile Linkedin kao jednu od 105 aplikacija koje krše zakone o prikupljanju podataka o svojim korisnicima.

Društvena mreža u vlasništvu Microsofta bila je posljednja velika američka društvena mreža koja je još službeno radila u Kini. Zemlja je zabranila Signal i Clubhouse ranije ove godine. Facebook i Twitter tamo su blokirani još od 2009. godine, a Instagram je dobio zabranu 2014.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram