Zatvori

LinkedIn za tvrtke: Zašto ga trebate koristiti i koje rezultate možete očekivati

Ako ste mali poduzetnik, LinkedIn danas za vas može učiniti ono što je Facebook radio prije 10-ak godina – napraviti od vas brend i prodati vaše usluge bez budžeta za oglašavanje.

Ako ste pak veća tvrtka u potrazi za novim B2B partnerima, posebice diljem svijeta, nema bolje mreže od LinkedIna. Pogotovo ako usvojite program employee advocacyja, odnosno ako svojim zaposlenicima omogućite da budu vaš glas.

Benefiti korištenja Linkedina izvrsni su za većinu tvrtki, a možemo ih svesti na nekoliko glavnih točaka:

  1. Brendiranje
  2. Novi Leadovi
  3. Promet prema web stranicama
  4. Poboljšanje SEO vidljivosti na Google rezultatima
  5. Učenje

Proći ćemo kroz svaku točku malo detaljnije.

1. Brendiranje

Statistike pokazuju da ne možemo negirati vrijednost koju LinkedIn pruža malim poduzetnicima, ali  većim tvrtkama koje traže razvoj poslovanja u smislu povećanja vidljivosti i brendiranja prema ciljanim skupinama.

Ono što je Facebook bio za poslovnjake prije 7-10 godina, danas je LinkedIn – izvrsna platforma koja pruža mnogo organskog neplaćenog dosega prema ljudima s kojima želite komunicirati.

LinkedIn je posebno izvrstan za sve nišne industrije, za sve stručnjake koji znaju i žele pokazati svoje znanje bez da „ometaju“ svoj privatan krug prijatelja i poznanika, kao što je to slučaj na Facebooku.

Najbolje mjesto gdje možete izgraditi kredibilitet prema drugima iz poslovnog svijeta upravo je LinkedIn, koji je u vrijeme koronavirusa i izostanka konferencija postao ultimativno must-be mjesto za sve tvrtke i freelancere.

2. Novi leadovi 

Oko 80% svih social media ledova za B2B tvrtke dolazi upravo putem Linkedina!

No i ako ste poduzetnik kojem su ciljana skupina krajnji korisnici, LinkedIn za vas može napraviti čudo. Ovo posebno vrijedi za male poduzetnike koji žele predstaviti svoje usluge, bilo da se radi o fotografima, edukatorima, SEO stručnjacima, analitičarima, prodavačima…

LinkedIn vam pruža mogućnost da popričate sa svakim, da se priključite razgovorima s ljudima iz koje god branše želite te da pomoću kvalitetne prezentacije sebe i onog što nudite kroz sadržaj privučete nove klijente.

3. Promet prema web stranicama

Osim produkcije sadržaja, bitna je i njegova distribucija pravim ljudima koji će znati što raditi s njim. LinkedIn se pokazao kao izvrstan kanal za povećanje prometa prema web stranicama kroz plasman različitog sadržaja, kao što su primjerice blogovi.

I dok na Facebooku hashtagovi nisu nikad zaživjeli, na LinkedInu se oni često koriste za pretraživanje novog i relevantnog sadržaja pa putem njih i drugi mogu doći do sadržaja kojeg ste plasirali, a vodi prema vašoj web stranici.

4. Poboljšanje SEO vidljivosti

Jedna od najboljih prednosti korištenja LinkedIna jest da vam može pomoći kod povećanja vidljivosti na Google SERP-u, odnosno među rezultatima pretrage na Googleu.

Treba prilično dosta truda i vremena uložiti kako biste se za određene pojmove pozicionirali visoko na Google rezultatima, a LinkedIn vam tu nudi svojevrsni prečac, odnosno ruku pomoći.

Jedan od SEO faktora jest i signal koliko je sadržaj na vašoj stranici relevantan i popularan, a to mjeri i brojem koliko su drugi korisnici podijelili vaš sadržaj.

5. Učenje od stručnjaka brzo i lako

Želite li napredovati u karijeri, potrebno je kontinuirano usvajati nova znanja. Ako ste poslodavac, ne želite da vaši zaposlenici ostanu znanjem na onoj razini kad ste ih zaposlili prije 5 ili 10 godina.

LinkedIn je mjesto gdje se puno toga da naučiti, i to na više načina:

kroz ciljane trening programe (LinkedIn learning centar)
prateći druge iz svoje industrije
sudjelujući u grupama gdje se dijeli znanje

Nikad nije bilo lakše doći do znanja, posebice onih vrlo specifičnih i nišnih. Na LinkedInu možete pronaći čovjeka koji zna sve o bilo čemu što možete zamisliti, a ponuda tečaja, plaćenih i besplatnih, je zaista nevjerojatna. Trenutno ima više od 15.000 tečajeva na sedam različitih jezika!

Osim toga, velik broj korisnika LinkedIna dijeli nesebično savjete kroz svoje profile, bilo da se radi o tekstovima ili video sadržaju, putem kojih možete brzo i lako naučiti određene stvari koje pomažu u poslovanju.

Za one koji tek kreću u svijet ove poslovne mreže, pročitajte što je LinkedIn i što sve prolazi te  naučite osnove kako koristiti LinkedIn

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram