Zatvori
Poslovni Puls
31/05/2019

5 stvari koje možete napraviti kako biste podignuli kvalitetu vašeg Linkedin profila

U današnje vrijeme LinkedIn je nešto kao Facebook korišten u poslovne i profesionalne svrhe. Uz pomoć ovih pet korisnih savjeta u vrlo malo vremena možete poboljšati izgled vašeg LinkedIn profila.

 

  1. Prilagodite vašu URL adresu

Imajući samo vaše ime, a ne hrpu nabacanih znakova na kraju vašeg LinkedIn URL-a vidi se kako pazite na detalje. Naime, adresa izgleda jasnije kada je objavljujete uz svoj životopis. Da biste tako adresu prilagodili potrebno je da  kliknite na ikonu „Me“ na alatnoj traci pri vrhu zaslona, a zatim kliknite „View Profile“. Na kraju kliknite „Edit public profile & URL“ u gornjem desnom kutu i uredite URL.

 

  1. Postavite naslovnu fotografiju

I ovo je jedan od znakova da pazite na detalje i da se želite na nekakav način istaknuti među milijardu korisnika LinkedIna – osim ako vam se sviđa generička, standardna pozadina plave boje. Dakle, ono što trebate napraviti jest posjetiti stranice unsplash.com ili pixabay.com i pronaći te besplatno skinuti sliku. Razmislite o bojama vaše kompanije ili pronađite fotografiju koja opisuje ono što radite – bilo da je to ploča za učitelje, tipkovnica za pisca i slično i istu stavite na svoj profil kao naslovnu fotografiju.

 

  1. Provjerite jesu li vaši kontakt podaci ažurirani

Nerijetko se može dogoditi da na vašem profilu ostane primjerice, stari broj mobitela ili e-mail adresa. Zato je važno da svoje kontakt podatke redovito ažurirate kako bi regruteri, potencijalni klijenti i drugi koji vam mogu biti od pomoći mogli stupiti u kontakt s vama. Ono što trebate napraviti jest kliknuti „See contact info“ u gornjem desnom kutu profila, ispod informacija o fakultetu i kompaniji i vidjeti upisane podatke.

 

  1. Uključite obavijesti regruterima

Osim što želite da regruteri znaju doći do vas, isto tako želite da i oni znaju da ste vi otvoreni za nove poslovne ponude. Na vama je sada da „scroll“-ate prema dolje do kontrolne ploče koja je vidljiva samo vama. Kliknite na „Career interests“ i vidjet ćete da možete dopustiti da regruteri dobiju informacije o tome da ste otvoreni za nove mogućnosti i poslovne prilike ( puno radno vrijeme, pola radnog vremena..) bilo da aktivno ili samo u prolazu gledate što se nudi na tržištu.

 

  1. Odgovarajte na pozivnice i poruke

Često ljudi kada šalju poruke, zahtjeve za povezivanje, pa čak i preporuke budu ignorirani. Sve to može utjecaji na vaše upoznavanje ili stvaranje novih veza čime se mogu propuštati dobre prilike. Stoga, provedite nekoliko minuta vremena kako biste popratili vaš LinkedIn mail ili notifikacije kako više nikada ne biste bili u zaostatku s novostima na toj platformi.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram