Zatvori
PoslovniPuls
13/10/2021

Kalifornija otišla korak dalje i zabranila kosilice za travu s motorima na unutarnje izgaranje

Američka savezna država Kalifornija, poznata po progresivnim zakonima koji imaju za cilj umanjiti negativne učinke emisije ugljičnih plinova, donosi još jednu uredbu kojom regulira tzv. off-road motore u malim i pomoćnim vozilima.

Ovaj put na udaru su - kosilice za travu!

Zakon kojeg je potpisao kalifornijski guverner Gavin Newson - od 2024. godine zabranjuje prodaju uređaja s malim motorima na unutarnje izgaranje, poput kosilica za travu i sličnih pomoćnih alata i uređaja, ali i generatora te opreme za hitne slučajeve. Ipak, kalifornijski zakonodavci osigurali su određeno prijelazno razdoblje, pa ovaj zakon samo zabranjuje prodaju, ali ne i korištenje istih.

Iako off-road motori nisu niti približno veliki zagađivači poput primjerice automobila, Kalifornija ne pokazuje znakove posustajanja kada je riječ o zakonima koji ubrzavaju prelazak na obnovljive i ekološkije izvore energije.

Najbogatija američka savezna država prošlog je mjeseca tako uvela zabranu prometovanja za autonomna vozila s motorima na unutarnje izgaranje. Ovaj zakon početi će se primjenjivati 2030. godine.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram