Zatvori
PoslovniPuls
04/10/2021

Električni automobili u Norveškoj sada drže udio od nevjerojatnih 77 posto

Prodaja električnih automobila u Norveškoj ne pokazuje znakove posustajanja. Nakon podataka s početka prošlog mjeseca koji su upućivali na obaranje rekorda - stiže i službena potvrda kako su električni automobili prošlog mjeseca imali udio u registracijama novih automobila od čak 77 posto!

- Ford sve karte baca na proizvodnju električnih automobila – najavljena gradnja najveće tvornice ikad
- Na burzu izlazi proizvođač električnih automobila u kojeg je uložio i Leonardo DiCaprio
- Xiaomi registrirao poslovnu jedinicu za proizvodnju električnih automobila

Od 17,992 novoregistrirana automobila u rujnu u Norveškoj, njih 13,971 bilo je električno. To predstavlja rast od 45,8 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Zanimljivo, gotovo polovica novoregistriranih automobila u Norveškoj - bile su Tesle: Model Y (3.564) i Model 3 (2.218).

Prema podacima tamošnje udruge vlasnika električnih automobila (Ebil) - 91,3 posto privatnih kupaca novih automobila kupuje električne automobile. Tržiše automobila s motorima na unutarnje izgaranje na životu još uvijek održavaju samo velike korporativne narudžbe, objašnjavaju iz Ebil-a.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram