Zatvori
PoslovniPuls
27/09/2021

Na burzu izlazi proizvođač električnih automobila u kojeg je uložio i Leonardo DiCaprio

Švedski proizvođač električnih automobila Polestar, koji se nalazi u vlasništvu Volva i kineskog Geelyja, navodno izlazi na burzu, i to kroz SPAC (special purpose acquisition company) spajanje koje bi ga moglo vrednovati na iznos od oko 20 mlrd. dolara.

Prema pisanju Wall Street Journala, Polestar će se spojiti sa SPAC kompanijom Gores Guggenheim, koja je kroz IPO iz ožujka, već osigurala kapital od oko 800 milijuna dolara. Polestar bi nakon spajanja s Gores Guggenheimom trebao dobiti dodatnih 250 milijuna dolara kapitala za rast i razvoj. Zanimljivo, jedan od postojećih ulagača u Polestar je i hollywoodski glumac Leonardo DiCaprio.

Polestar proizvodi performance električne automobile, poput posljednjeg modela Polestar 2, koji je pozicioniran kao konkurent Teslinom Modelu 3, međutim nije uspio dohvatiti očekivane prodajne rezultate sa zasad 10.000 prodanih modela na tržištima diljem svijeta.

Još u lipnju Polestar je najavio lansiranje prvog SUV modela, Polestar 3, koji je namijenjen američkom tržištu i proizvodit će se u Volvovoj tvornici u Južnoj Karolini. Svi drugi Polestar modeli proizvode se u Geelyjevim kineskim tvornicama.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram