Zatvori
Jasmin Hadžić
20/09/2021

Norveška potvrdila titulu prvaka tranzicije na električne automobile

Norvežani očito ne namjeravaju ispustiti titulu države s najbržom tranzicijom na električne automobile.

Naime, prema posljednjim podacima koje objavljuje tamošnji servis elbilstatistikk.no u prvoj polovici mjeseca rujna u Norveškoj je registirano više od 8.000 potpuno električnih automobila, što je podiglo ukupan broj registiranih električnih automobila (uključujući i hibride) u toj nordijskoj zemlji na impresivne 444 tisuće.

Tesla u Zagrebu idući tjedan otvara prvi hrvatski prodajni salon

Američki proizvođač električnih automobila Tesla dominira popisom najprodavanijih električnih automobila s 2 600 prodanih primjeraka Modela Y i 705 primjeraka Modela 3.

Teslin Model 3 je najprodavaniji i u statistici za cijelu 2021. godinu s 7.756 prodanih primjeraka, a slijede Volkswagen ID4 s 5.966 te Audi E-tron s 5.141 prodanim primjerkom.

Norveška se već dugo vremena nalazi na globalnom vrhu po udjelu električnih automobila u ukupnoj prodaji novih automobila.

Samo prošle godine od 141.412 ukupno prodanih automobila, njih 76.789 bilo je u potpunosti električno, dodatnih 28.905 bili su plug-in hibridi, a prodano je i 12.231 "običnih" hibrida.

TEME:  
AUTOR: Jasmin Hadžić
Osnivač digitalne agencije VIDI MEDIA koja klijentima nudi usluge izrade web stranica po mjeri, online oglašavanja (Google Ads, Facebook, Instagram), SEO-a (optimizacije za internet tražilice) i social media marketinga. Web stranica
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram